HÄR KAN DU KÖPA TEXAS STYLE

Här hittar du färdiga plagg som finns till salu NU. Klicka på länken.

tisdag 26 oktober 2010

Ett par vintermössor...

... färdigställda idag, bland annat. Lila vintermössa med bilar på till en liten tjej; ändrade litegrann på mönstret faktiskt och tyckte det blev bättre utan mittsömmen fram. Passformen och storleken är densamma men det såg snyggare ut tyckte jag. Svarta kanter blev snyggast; hade inte exakt samma lila ton hemma så det fick bli kontraster istället.


 Den lilla röda mössan är en beställning som gick snabbt och lätt att få klar. Bara det att när jag var färdig så tittade jag som hastigast på beställningslappen och insåg att det skulle vara rosa kantband på den! Ridå! Well well, det får bli en till imorgon. Och nästa gång läser jag en extra gång INNAN jag börjar ;)

måndag 25 oktober 2010

Julklänning


Det närmar sig jul. Det märks, folk har börjat fråga om klänningar till jul... jag som tycker det är tidigt varje gång affärerna drar fram pyntet i oktober har faktiskt fått tänka om och tänker mycket i banorna rött, svart, grått :) Det blev ett första utkast till klänning i alla fall, koksgrå velour från Stoff och Stil, en hjärteapplikation fram och små motveck på ärmarna som jag satte enkla sidenrosetter på. Söt, hyfsat stilren men ändå personlig. Jag gillar den. Tänker mig vita strumpbyxor och små lackskor till :)

Velourmoln

 Äntligen har jag satt saxen i de fina fina molntygerna i velour från JNY! Underbar kvalitet och härliga färger! Den rosa blev till en knälång klänning med extra långa dubbelvikta muddar för att klänningen ska kunna användas som tunika efterhand som barnet växer. Snyggt med långa muddar, tycker jag. Matchande tights blev det också, min vanliga modell med långa uppvik. Jag gillar när man kan använda plaggen över mer än en storlek! När man lägger såpass mycket tid och kärlek på att sy så fina plagg så är det synd när de blir urvuxna på en gång :)


Å andra sidan... moln är fina på bebisar också. ÄVEN om de växer ur dem på en kvart ;)

torsdag 21 oktober 2010

Lite djungelplagg

Ett par beställningar av djungelplagg blev det också. Det är lika roligt varje gång jag får beställningar av detta underbara tyg! Jag tröttnar nog aldrig på det :) En body i djungeltyget med vita kanter och muddar, och den här gången blev det även velourvarianten i ett par djungelbrallor till en liten grabb. Svart tröja till med en velourgiraff som applikation. Klappvänligt :)




Pingviner pingviner....

Lillkillen älskar ju som bekant pingviner. Mamman ställer förstås upp i mån av tid och lust ;) och syr allehanda pingvinplagg. Denna gången blev det en pyjamas... som blev färdig ungefär en kvart innan lillkillen bestämde sig för att sluta med blöjor! Inte riktigt smart att ha HEL pyjamas då! Men men, han ville ha den i alla fall och jag får väl sy tvådelade sen...


En liten body blev det också. Till visningskollektionen.:)

Mer väpnarluvor på begäran...


...låter bilderna tala för sig själva :)

måndag 11 oktober 2010

Tunika till vuxen

En önskan om en "likadan som en utsliten älsklingstunika" resulterade i den här fina manchestertunikan. Sydd i tunn smalspårig manchester i petrolfärg, smala sammetsband i ärmsluten och i nederkant ett brett silverfärgat satinband och en läcker petrolfärgad bollfrans! Jag gillar resultatet och hoppas nu bara att min beställare ska tycka likadant....:)

Bussar

Som bekant så faller många småkillar för kläder med fordon på. Så även i detta fallet... min minste tyckte att bussarna var jättefina och ville gärna ha en tröja i det tyget. Dock får han vänta lite; numera har jag ju börjat visa upp lite kläder på små klädpartyn också och denna tröjan fick följa med i visa-upp-högen :) Tyget har jag köpt i USA och kanterna är muddväv från Stoff och Stil.

Apor i ny färg

Kameleont har tryckt upp sina fina apor i nya färger och jag beställde hem en snutt av den svarta med limefärgade apor. En liten mössa till lillkillen blev det :)

Pirater


Det blev så fint med flygplanssetet, så jag gjorde likadant med en pirattröja, dvs fällde in en bit pirattyg på byxorna! Pirattyg från Kameleont Design och det limegröna är från Stoff och Stil. Joggingtyget är också från Stoff och Stil.

Flygplanströjor


En liten kille som älskar fordon av alla slag (och vilka småkillar gör inte det?) önskade sig tröjor med flygplan på! Självklart ordnar jag sånt också ;) Två raglantröjor med matchande byxor till blev det. De coboltblå byxorna fick en infälld bit nertill med flygplanstyg för att hålla ihop det hela till ett set och jag tyckte det blev riktigt snyggt. Den grönkantade tröjan har enfärgade gröna byxor till.

Buffar

En kompis till mig frågade om jag kunde sy nya buffar till hennes döttrar att ha i skidbacken. Som vanligt så kan ju inte jag sluta utan det blev ett helt gäng :) Smarta grejor är det i alla fall, som halsdukar, dubbelvikta som pannband, som en mössa som är öppen upptill... variationerna är många och de är jättepraktiska. Alla ungarna fick varsin härhemma också och de används som tunna halsdukar nu när det börjar bli kallt.


Mössor till dagis...

Mina barn slutade på sitt underbara dagis i och med vår flytt till annan ort! Som en liten avskedspresent till alla fina fröknar och förskolelärare valde vi att sy upp en mössa i varje färg :) Det var en högtidlig stund när barnen och fröknarna valde vem som skulle få vilken mössa, och jag tror att alla blev nöjda till slut. Och, sist men inte minst, alla kommer att komma ihåg oss på dagiset när de har sina fina mössor på sig...

onsdag 6 oktober 2010

Nej, jag har inte slutat...

...bara flyttat, jobbat som attan med beställningar och håller just nu på att lägga upp min website!

http://www.texasstyle.se/

Håll ögonen öppna... snart, snart...:)