HÄR KAN DU KÖPA TEXAS STYLE

Här hittar du färdiga plagg som finns till salu NU. Klicka på länken.

måndag 30 augusti 2010

Fleece!


Inte så mycket barnkläder denna gången, men inte så illa ändå. En vit fleecehoodie som var tänkt till undertecknad blev i kortaste laget både i ärmlängd och livlängd. Tyvärr. Men en glad mormor är inte så dumt det heller... ibland är hon glad för att vara 8 cm kortare än jag ;) Vit fleece, varm och gosig, kommer från numera nedlagda Shop Handarbete, dvs Allt om Handarbetes sömnadsmagasins webshop. Tycker det är surt när de lägger ner sånt! Jag har handlat mycket fina tyger där... Kantband och det lila bandet med små blommor på kommer från Stoff och Stil.

Den gröna fleecejackan är till mannen i mitt liv. Passpoalfickor (som jag svor en och annan ramsa över innan det blev rätt!), blixtlås och rak krage. Resår i ärmsluten. Tittar man riiiiktigt noga så är den inte helt 100 jämn... tur att fleece är såpass tacksamt att sy i ändå. Små misstag försvinner i luddet ;) Fleece från samma ställe som ovan.

tisdag 24 augusti 2010

Väpnarluvor




Lite tidigt kanske, men vintern kommer snart...

Nytt inför hösten (MÖSSOR!)






Det blev en hel hög nya mössor när jag väl började :) Bilderna får tala för sig själva... den bruna med stjärnor och den rosa/orangerandiga är i velour och övriga i trikå.

fredag 20 augusti 2010

Uggla! Hoo-hoo!



Det där med applikationer är riktigt roligt. Hittade en söt uggla i Allt om Handarbetes Sömnadsmagasin och satte den på ett knallgrönt set med raglantröja och byxor. Det gröna tyget är mitt nya favorittyg, dvs French Terry från Mjuka Tyger. Jättestretchigt, lagom tjockt, lätt att sy i och blir superfint resultat vad man än gör känns det som :) Storlek 104 på det hela, lite stort till lillkillen men det är tänkt att hamna i "visa-upp-högen" tillsammans med lite andra plagg. Alltså blir det lagom till lillkillen när jag är klar med det. Till mudd använde jag ett jerseytyg jag hade liggande som passade så väldigt perfekt i färg att det inte fanns alternativ.

Och som synes har jag fått hem mina storlekslappar!

torsdag 19 augusti 2010

Vippiga velourkjolar




Jag sa ju att jag fick ett infall. Det där med rundskurna kjolar var riktigt roligt! Tror det får bli ett stående inslag i min sy-repertoar :) Här tre olika varianter; brun stjärnvelour från Mjuka Tyger, cerise/orange-randig velour från Ohlssons tyger och trollvelour från Mjuka Tyger. Mudd från Stoff och Stil. Jag har kantat nederkanten med samma tyg som jag använt till midjemudden och det blev riktigt snyggt om jag får säga det själv ;)

Troll i rött



Söta små troll på röd botten fick bli en helt vanlig tröja då mönstret var så fint i sig självt. Tyget är en interlock, julröd (svårt med färgåtergivningen tyvärr... jag får nog börja fota utomhus om det ska bli rätt!), och trollen är svarta. En svart vippig kjol med röda detaljer till det, french terry från Mjuka Tyger där jag också hittade trolltyget. Mudd från Stoff och Stil.

tisdag 17 augusti 2010

Singoalla och applikationer



Jag har fått lust att sy applikationer. Det kommer en hel del sånt framöver, bara för att det är roligt! Fick prova ut ett nytt mönster också på singoallaklänning; har letat efter det perfekta mönstret länge men inte hittat det. Detta är nog ganska nära, ett omgjort mönster från en sommarklänning ur ett nummer av Ottobre. Jag tror jag ska sy någon variant med långa ärmar också, skönt när det blir kallt :)

Dessa färgsprakande klänningar blev resultatet i alla fall. Lite mer dämpade varianter kommer också, men visst blir man glad? Mer färg åt barnen :)

Kameler



Jag fick ett infall. Rundskurna kjolar! Med väldigt mycket vipp ;) Dottern var inte sen att hänga på och en vippig snurrkjol blev tillverkad i det nya kameltyget. Det är alltså tänkt att kjolen ska sitta nere på höften och sen sluta strax ovanför knät. Dotterns kommentar när hon fick den på sig och snurrade runt är oslagbar: "Mamma, när man har den här kjolen måste man ha snygga trosor också! Kan du sy ett par med kameler på?"... I rest my case :D

Självklart fick det bli en matchande tröja. Kamelmärket kommer från samma ställe som kamelvelouren, dvs Stoff och Stil, det turkosa tyget är french terry från Mjuka Tyger (underbar kvalitet!! Lagom tjock och stretchig och har öglad baksida, men är ändå inte lika tjockt som joggingtyg). Tröjan är kantad med muddväv från SoS och kjolen är kantad med samma turkosa tyg som i tröjan.

torsdag 12 augusti 2010

Babymössor


Lite smått och gott som har hamnat i shopen :)

texasshop.blogspot.com

måndag 9 augusti 2010

Lite hösttyger på ingång...




... och mer är på väg :) Ett besök på Stoff och Stil är alltid trevligt och visst följde det med en hel del fina tyger hem! Bilderna är inte de bästa, men härliga tyger med kameler och bilar, små geishor, robotar och igelkottar får tala för sig själva. Kamelerna är på velour och bilarna på interlock. Resten på jersey med lycra.

Tyvärr var det svårt att fota velouren, men det är alltså härligt svart velour med vita kameler respektive lila velour med turkosa kameler.