HÄR KAN DU KÖPA TEXAS STYLE

Här hittar du färdiga plagg som finns till salu NU. Klicka på länken.

fredag 25 juni 2010

Tights i långa banor


Till en långbent liten donna sydde jag tights med extra långt uppvik nertill. Tyget är alltså dubbelt nertill så att det är lika snyggt att vika upp tightsen som att ha dem nervikta! En smart idé, inte min egen dock... men ibland får man låna lite idéer här och var :) Mönstret är mitt eget tightsmönster men lite modifierat då med uppviken.

Tåg!



Massor av tåg! Ett helt underbart tyg hittade jag på en amerikansk tygsajt och var helt enkelt tvungen att köpa det. Hittills har det blivit en sommarbody till en liten kille, en mössa och en t-shirt till min minste son. Det kommer lite till framöver. Smakprov kommer här.

Rosa blommor och volanger


... brukar ju inte riktigt vara min grej. Men jag har börjat tänka om faktiskt! När jag såg det här tyget så kändes det som att det skulle gå att kombinera riktigt bra med volanger. Och resultatet ser ni här. Mycket nöjd. Storlek 116 ungefär, fast lite längre i modellen så den kommer troligen att passa länge. Eget mönster. Tyget kommer från Mjuka Tyger.

onsdag 23 juni 2010

Livebilder



Min lilla lilla testpatrull, bestående av en styck söt liten (lånad) gosse på fem månader, har grundligt testat och dregglat på mina fina haklappar. Resultat? Jojomensan, han blev inte blöt, de satt bra och självklart är de snygga som attan! Lite bildbevis kommer här. Som godis för ögonen... :)

onsdag 9 juni 2010

Blomkuddar!




Ett litet projekt har varit på gång här ända sen jag såg artikeln i Allt om Handarbete för ett bra tag sen. Inte min egen idé här alltså utan en ren rip-off från en tidning :) Men visst blev den ganska läcker? Lilla fröken valde färg, självklart lila, och jag tillbringade en låååång stund med att fylla eländet med små små frigolitkulor, eller eps-kulor som det också heter. För er som inte haft den äran att pyssla med frigolitkulor kan jag meddela att de är statiska. Väldigt statiska. Men kudden blev fin och grabbarna vill också ha varsin... det kommer nog ett par till sådana här. Misstänker att bonusdottern också kan tänkas uppskatta en blomma ;)

tisdag 8 juni 2010

Tyger!

Ljusturkosa apor och gröna fordon. Aporna finns även på rosa botten!


Gröna elefanter, Nattåget i lime och svart samt grönt med rosa blommor.


Troll i rött, orange och lila.


Lila velour med lila bilar, matchande lila velour med lila ränder, turkos velour med bruna ränder samt orange velourbilar på aubergine botten.


En liten bit lila trollvelour, ljusblå velour samt grön velour.


Stretchfrotté i rosa, brunt och turkos. Blommig frotté från finska Myllymuksut i brunt och gult.


Rosa med ballerinor, rosa med medaljongblomma, rosa skogstyg samt rosa med svarta blommor.


Vita moln på rosa botten samt rosa/röda fordon.


Rosa med äpplen (lite våfflat men supermjukt!) samt rosa blommor.


Jag lovade att lägga ut en bild på tyger som finns hemma för tillfället, så här kommer det! Alla tyger som jag har med på bild finns det MINST så mycket kvar av så att det räcker till en t-shirt.

Förutom de tyger som finns med på bild så har jag kraftiga bomullstyger i olika färger och mönster till hattar, samt fleece i färgerna grönt, vitt, svart, ljusblått, lila, gult och korallrosa. Dessutom har jag en hel del enfärgade jerseytyger i olika kvaliteter. Andra tyger tar jag hem på begäran. Det kommer mer till hösten :)

En liten hatt...



till en liten stjärna :) Nej men alltså, jag har sytt ganska många hattar nu. Men ibland får man till det riktigt bra och då är det väl värt att visa upp lite extra? Den här är sydd i IKEA-tyg, kraftig bomull eller snarare halvpanama om man ska vara petig. Insidan är röd, så vänder man hatten så får man en helt röd sommarhatt eftersom stickningarna är sydda med röd tråd på båda sidorna. Söt som socker!

fredag 4 juni 2010

Elefanter, igen...


Denna gången blev det en lite större beställning elefanter. Två sommarbodys, i storlek 62 och 74, och en t-shirt i storlek 104. Gröna kanter. Alla tyger från Stoff och Stil. Dregglisarna har grön fleece på baksidan.

... en till...


Det blev en hel del gjort igår. En klänning till, denna gång med elefanter på. Sista tygsnutten, så här fick elefanterna sällskap av en bit lila jersey. Den passade väldigt bra i färg med elefanterna så valet var egentligen inte så svårt :) Elefanter från Stoff och Stil och jerseyn fanns i gömmorna, tror den kommer från JNY men den har legat här länge så jag är inte helt säker.

Fler klänningar



Ja, när jag ändå var i farten så gjorde jag ett par till ;) Tyger från Mjuka tyger här med. Samma klänningsmodell som till giraffklänningen nedan. Men visst blir det en helt annan klänning när man väljer andra tyger och kantband? Pigga glada sommarklänningar kan man aldrig få för många av.

Hjärtan


Lilla fröken behövde fler klänningar. Sommaren kom ju plötsligt, som den alltid gör, och i år var jag inte sådär värst förberedd som jag brukar vara utan de klänningar som fanns i garderoben var få och ganska korta ;) Här blev det i alla fall en söt klänning i ekologisk bomull, rätt kraftigt tyg och väldigt mjukt. Från Mjuka Tyger. Modellen har jag ritat själv.

Giraffer



Min söta dotter har sedan hon slog upp sina ljusblå för första gången varit tokig i giraffer. Alla giraffer. Alla sorter. På kläder, som gosedjur, ja, ungefär lika tokig i giraffer som lillebror är i sina pingviner :) Så när jag fick hem detta tyget från Mjuka Tyger var det ju inte så svårt att fundera ut att det i alla fall fick bli en klänning till lillfian av det. Nu var det en hyfsat stor bit så det räckte till en t-shirt till lillkillen med och det finns lite kvar ännu.

En sommarklänning alltså, mitt eget mönster. Enklast möjliga så att man ska se tyget istället för modellen. Rätt söt tyckte jag.

tisdag 1 juni 2010

Sommarskönt i grönt


Eftersom det kommer in en hel del beställningar (jippii!) så tänker jag inte blogga om precis allt jag syr. Men den här blev så söt så den kommer med på bild! Modellen är min vanliga klänningsmodell, lite smalare upptill och vidare nertill. Storlek 128. Och så en liten scarf till att knyta om håret som pricken över i. Tyget hittade jag i USA så bärarinnan av den här söta sommarklänningen/tunikan kommer nog att bli relativt ensam om den. Det är ju det som är själva poängen med att sy; man får unika grejor och man ser inte likadana klänningar på var och varannan unge som med vissa andra märken...