HÄR KAN DU KÖPA TEXAS STYLE

Här hittar du färdiga plagg som finns till salu NU. Klicka på länken.

tisdag 25 maj 2010

...och så lite till lillkillen


Vad annars? Pingviner såklart :) Lillkillens pingvintröjor har allihop på något konstigt vis både krympt och migrerat hem till hans pappa... det senare bekymrar mig mindre än att grabben vuxit ur sina härliga tröjor! Så mamman offrade sig och sydde en ny. Pingvintyg från Stoff och Stil, muddväv från samma ställe. Resultat lycklig pojke... viktigast av allt.

måndag 24 maj 2010

Dregglisar


Mhmmm... så har man provat det med. Eller rättare sagt, dessa är under utprovning. Eftersom mina barn har kommit över värsta dreggelåldern så har jag skaffat en väldigt liten testpatrull till dessa dreggelhaklappar. Mönstret är omritat från ett jag hittade i Allt om Handarbete och jag är nöjd med resultatet. Nu återstår att se hur de fungerar i praktiken. De har trikå på framsidan och fleece på baksidan så att vätan inte ska gå igenom och blöta ner barnets kläder. Självklart ska de se lite coola ut också ;) Även småttingar ska ju se fina ut!

Sommarklänning


Lite flickigt fick det ju bli också! Här blev det en härligt somrig och väldigt flickig klänning till dottern... hittade tyget på en amerikansk tygsajt och var bara tvungen att köpa det. Mitt eget mönster på klänning, lite singoallainspirerat nästan och skulle nog bli det om man tog bort sprundet fram och satte resår i ärmsluten. Hmm, får prova det nästa gång :)

Sommarkläder till småkillar



Jag fick en fantastiskt rolig beställning förra veckan. Shorts och t-shirt till en liten kille. Ospecificerat gör-vad-du-vill-kläder! Så skoj :) Jag blev lite kreativ, ja, ok då, jag BRUKAR vara ganska kreativ i vanliga fall också men detta var riktigt roligt. I alla fall så var det svårt att bestämma sig för vad jag skulle göra. Alltså gjorde jag två uppsättningar :D

Apa-tröja och shorts i turkos stretchfrotté. Samma frotté använde jag också till att kanta tröjan med så att det skulle bli ännu mer som ett sammanhållet set. Jag tyckte det blev superläckert! Det andra setet blev en t-shirt i Jofotex fina Nattåget-tyg och svarta trikåshorts till det. Apa-tyget från Stoff och Stil och stretchfrottén är från Mjuka Tyger.

måndag 17 maj 2010

Velourbilar i turkos!



Det var det här jag pratade om när jag visade upp lillkillen i den orange velourtröjan! Det fattades bara en blixtlås i rätt längd... jag hade lyckats komma hem med en som var för kort. Typiskt. Men nu så hittade jag en och den blev ditsydd i ett nafs. Det är nästan så att jag hoppas att det blir ytterligare en sval dag imorgon :) Lillkillen ville knappt ta av sin nya fina zipjacka med bilar på.

Sen blev jag ju nästan tvungen att sy ett par matchande brallor... de blev extra långa så att de ska funka i höst med. Det blev faktiskt läckert med det randiga till eftersom färgerna är samma.

Lite fler mössor...


Mmm, det är ju ganska kallt ännu även om man får en föraning om att sommaren närmar sig. Så ett par tre mössor till blev det denna säsongen i alla fall, även om det nog var de sista innan sommaren. Fler kommer till hösten, och då blir det garanterat lite nya roliga tyger också.

Denna omgången alltså, rosa moln från JNYdesign, gröna fordon från Mjuka tyger och lila elefanter från Stoff och Stil.

torsdag 6 maj 2010

Syskonmatchning



Häromveckan kom det två glada mammor hem till mig och skulle kolla på tyger. De hade sett mina små barn på dagis i sina mammasydda kläder och var förstås nyfikna på vad jag hade hemma. Nåja, liiite övertalning från min sida hade nog förekommit också *hrm* ;)

I alla fall så resulterade det hela i att flickmamman ville ha rosa fordonskläder till sina tjejer och pojkmamman ville ha turkosa tröjor till sina grabbar... jag undrade lite om vi inte skulle köra tvärtom :) Men jag får väl sy en rosa fordonströja till min nioåring istället!

Rosa fordonströja alltså, i storlek 110 till en liten donna och en sommarbody i samma tyg i storlek 74. Detta blir snygga damer i sommar :) De turkosa tröjorna är i storlek 110 respektive 86. Tyger från Mjuka tyger och mudden från Stoff och Stil.

tisdag 4 maj 2010

Lila elefanter


Sydde likadana tröjor till ett syskonpar och de blev verkligen jättefina. Såpass att jag fick en livebild på två glada ungar i sina nya elefanttröjor skickad till mig! Jätteroligt! :)


Tröjorna är precis likadana, dock är den ena i storlek 92 och den andra i 116, men ändå. Bildbevis kommer här.

Apor!


Det blev mer apor av det hela. Med orange kanter så blev det en helt annan tröja och jätteläcker till en liten kille med starka färger i sig själv :)

Tygerna är från Stoff och Stil, både ap-tyget och stretchjerseyn som jag använt att kanta med.

söndag 2 maj 2010

Satte saxen i velourbilarna...


...och det som blev först färdigt var faktiskt inte den här tröjan trots att man skulle kunna tro det :) Men eftersom det fattades en blixtlås i rätt längd så får det vänta tills imorgon när jag har varit och köpt en. Sålänge får ni hålla tillgodo med en söt liten gosse i en orange biltröja. Jag kan säga att han var rätt nöjd och ville inte ta av den :)

Lite till mamman


Ja, alltså. Egentligen skulle detta ju mest handla om barnkläder. Men jag fyndade en stuv som bara ropade på mig och som kändes som en tunika innan den ens var sydd. Ignorera modellen som är halshuggen (sonen fotade ;)) och leksaksröran i bakgrunden. En blivande favorit tror jag; tyget är en supermjuk viskosjersey i ljusblått med små små blommor över hela... mmm.