HÄR KAN DU KÖPA TEXAS STYLE

Här hittar du färdiga plagg som finns till salu NU. Klicka på länken.

fredag 26 mars 2010

Stjärnor


Det blev ytterligare en beställning den här omgången. Extra roligt faktiskt! Det är roligt att sy till sina egna men det är ändå superskoj när det man gör är så uppskattat. I alla fall, den här omgången blev det också en stjärnklänning med tights till. Tyger från JNY-design, mönstret är mitt eget. Ungefärlig storlek 116, men tightsen är sydda lite extra smala för att sitta uppe ordentligt på en liten donna. Snyggt, tycker jag :) Och fin blir hon!

Beställt; En styck flickig mössa!


Mycket flickigare än såhär blir det helt enkelt inte! Rosa molntyg från JNY-design, mitt eget beprövade mössmönster... en symaskin och en kreativ stund ;) Men snyggt blev det!

Sommarkänslor?


Ja, i alla fall fick JAG det när jag sydde den här beställningen på sommarbody till en liten tjej. Läckra retroblommor från Stoff och Stil, gröna kanter och mitt eget mönster som är ett lite modifierat sådant från samma ställe som tyget. Läckert, läckert...

Vårkänslor!











Lillkillen behövde t-shirts! Det märktes nu när det helt plötsligt blev lite vår i luften och solen kikade fram... han hade såklart inga som passade sen förra våren/sommaren. Och vad gör man då? Tjaaa, shoppa går ju. Roligare är dock att rota i högarna och se vad som finns! Det blev fyra söta t-shirts i alla fall och de ska nog falla herrn i smaken. Får se vad han säger när han kommer hem från pappa :)
Inte mycket att orda om sömnaden. Alla är sydda på min vanliga overlock och coverstitch, storleken är 92 ungefär, brukar dock göra alla tröjor lite extra långa till honom. Tygvalen; molntyget och "farmer"-tyget är från JNY-design och allt övrigt från Stoff och Stil.

onsdag 17 mars 2010

Blommiga mössor




Ett par små damer i byn kommer att vara riktigt tjusiga i vår i de här blommiga mössorna. Ett riktigt retrotyg fick jag tag i på Stoff och Stil och det blev väldigt bra med gröna kanter. Flashbacks till barndomen? Jajamensan... det är lite sjuttiotal över det hela. Särskilt babymössan! Jag har ett kort på mig som liten där jag har en liknande mössa :) Men det här är mjuk och skön jersey med lycra, och kantat med muddväv. Sömmarna uppepå mössan är avig trippelsöm sydd på min coverstitch, påminner lite om flatlocksömmar tycker jag och blev riktigt fint.

Apor och elefanter




Tygshoppingen i förra veckan satte fart på skaparglädjen. Det blev en beställning också och en liten söt kille kommer att bli urtjusig i apor och elefanter :) Ap-bodyn och de blåa byxorna är sydda i storlek 62 och det gröna setet med elefanter i storlek 68. Tyger från Stoff och Stil.

Hur man gör en liten kille lycklig


1. Börja med att köpa pingvintyg. 2. Visa ovan nämnda tyg för liten kille. 3. Lugna ner liten kille som blir så ivrig så han nästintill vill äta upp tyget. 4. Sy en pyjamas i tyget och låt liten kille sova gott.... tänk om det hade funkat lika bra på resten av världen! :)


torsdag 11 mars 2010

Ett besök på Stoff och Stil genererade hål i plånboken (men jag höll mig faktiskt till budget! Kors i taket!) och trångt i gömmorna. Roligt när man hittar så mycket fint! En salig blandning av apor, elefanter, blommor, stjärnor, jersey och lite velour (det gröna och blåa överst) och såklart PINGVINER. Hur kan man komma hem utan pingviner? Lillkillen har nästan vuxit ur sina favorittröjor med pingviner på och nu när det fanns i en annan färgställning så kunde jag inte låta bli. Nu vet ni vad jag ska göra framöver ;)

tisdag 9 mars 2010

Mössor, mössor, mössor...













Mmm... mitt största problem är nog att veta när det är dags att sluta ;) Jag blev lite ivrig när jag skulle hitta "det perfekta mössmönstret" men jag har nog lyckats rätt bra nu tror jag. Till storkillens förtjusning... han fick ett helt gäng nya mössor!
Det randiga tyget är en interlock från Stoff och Stil. Elefanterna från samma ställe, en mjuk skön jerseykvalitet med lycra i (helt underbar och samma som i lillkillens elefanttröja några inlägg ner). Stjärntyget är från JNYdesign och är en jersey/lycrablandning, kanonkvalitet. Misstänker att den gröna blir en favorit här.


Till födelsedagsbarnet...


Min lilla dam fyller hela fem år imorgon. Inte klokt, det känns som det var igår jag satt där på övertid och väntade och väntade och väntade :) Men i alla fall så fick hon ju ha lite nytt! När man är en sån stor tjej vill man ju ha extra fina kläder också. Och man KAN faktiskt (ibland) ha på sig saker UTAN Hello Kitty på ;) Hon såg ju när jag sydde så hålla det hela hemligt tills imorgon var en omöjlighet. Hon hade kläderna på sig på dagis idag och var helt enkelt urtjusig i dem tillsammans med en liten enkel brun velourkjol.


Molntyget kommer från JNYdesign, en riktigt fin jersey med lycra. Det rosa tyget som jag sydde tightsen i är samma som jag använt till att kanta tröjan med, men var det kommer ifrån kan jag inte svara på. Det fanns i gömmorna.

Pirater


Jag hade lite tyginventering i helgen :) Var uppe på vinden och rotade i alla kassar och kartonger jag har med tyger i. Tyvärr börjar förrådet sina lite (yay! Det betyder att det är dags att shoppa! :D) så jag fick gräva en stund för att hitta lite roligheter att sy något fint av. Meeeen, jag hittade en snutt av Mjuka tygers pirattyg, design Johanna Ahlard, och det räckte faktiskt till en tröja till lillkillen. Superfin interlock är det, tjock och härlig! Svarta kanter fick det bli vilket blev hur fint som helst till svarta brallor.


Jag har sytt i det här tyget förut och då kombinerat det med orange kanter, muddar och bruna detaljer så nu blev det en helt "ny" tröja med små ändringar. Skoj :)

torsdag 4 mars 2010

Vi kör en livebild också...



Lillkillen i djungeltröja (tyg från JNY-Design) och turkosa joggingbrallor. Joggingtyg och muddväv från Stoff och Stil. Och modellen... tja, vad säger man? Sötaste lillkillen i världen. Vad annars?

"Men det där är ju en BOLLFRANS!"


Mmm, man kan ju få en och annan intressant kommentar också ;) Jag tyckte att det passade riktigt bra ihop med lila,rött och hundar! Varför inte, liksom?? Alla tyger från Stoff och Stil... ja, man kan nog tro att jag bor där emellanåt. Råkar gilla deras grejor ;)

Blommor!


Varför måste man sy klänningar av blommiga tyger? Dottern ville inte alls ha en klänning av det här läckra tyget som jag fyndat en stuvbit av. Så, det blev att rota i lådorna och se vad jag kunde kombinera det med... tyckte jag lyckades ganska bra! Det cerise respektive det ljusgröna tyget kommer från Stoff och Stil.

Applikationer










Ett tag roade jag mig med applikationer. Sydde massor av tröjor i olika varianter. Pingviner (till lillkillens förtjusning), elefanter och så förstås det härliga regnbågstyget som även fick bli en t-shirt till lillkillen eftersom det var så läckert. Dags att putsa kameralinsen också ser jag...

Alla tyger från Stoff och Stil.

Flodhästar


Det är tygerna jag faller för. Jag kan bestämma mig för att sy en viss sak. Sen ser jag ett tyg och faller hejdlöst. Ofta blir resultatet något helt annat än vad jag tänkt från början :) Meeen, flodhästarna ropade på mig när jag såg dem hos Jofotex. Från början hade lillebror gröna velourbrallor till, men svarta joggingbrallor var faktiskt minst lika snyggt...

Muddbrallor


Skulle kunna göra femtioelva inlägg om muddbrallor om jag skulle visa alla par jag har sytt. Syr muddbrallor i babycord, i joggingtyg, i velour... alla mjuka sköna tyger. Alla par har långa muddar så att de funkar länge! Små barn växer ju som bekant ganska fort (eller är det bara jag som har raketungar?) och med långa ganska smala muddar så sitter brallorna uppe ordentligt även om de är lite långa. Och inte minst ser snygga ut när ungen växer...

Vågade ränder


Lite roligt tyg detta också, fast helt annorlunda. Lila duger bestämt åt fröken. Även det här är från JNY-Design. Mönstret mitt eget.

Djungel...



Föll som en fura för det här tyget från JNYDesign. Dottern fick klänning med tights, bonusdottern klänning och lillkillen fick långärmad raglantröja och turkosa joggingbrallor till det.
Klänningen är ganska enkel, egen design med raglanärm och kanter av mudd/stretchjersey från Stoff och Stil. Tightsen i samma tyg som kanterna.
Rätt söt tyckte jag. Dottern tyckte att den "var ju ok men det var ju inte Hello Kitty på den..."

Jaha... Faller för trycket :)

Nu har jag sytt en massa kläder till mina busungar. Dags att visa upp lite för alla som frågar :)

Välkomna hit till min syblogg!